Søk

Alan Billyeald vant prestisjefylt fotokonkurranse


Det kan være direkte lønnsom å bli forelsket – en sjelden gang. Det kan vår gamle Trampsjef Alan bevitne. Et stort og ikke kjødelig kjærlighetsforhold ble innledet allerede i 1977 – og det er like intenst i dag som den gang. Det skjedde første gang for 33 år siden besøkte fiskeværet Reine i Lofoten. Stedet har han siden bevart i sitt hjerte. Og hvorfor dette med lønnsomheten? Den e forårsaket av turistorganisasjonen ”Visit Norway” som inviterte til fotokonkurranse. Som du sikkert allerede har skjønt – Alan vant hele greia med et praktfullt foto fra Lofoten.

Alan bekrefter til våre hjemmesider det vi allerede har skjønt – han er forelsket vakker natur i alminnelighet og norsk natur i særdeleshet.

- Første gang jeg kom til Reine var den magiske datoen 7.7.77. Jeg falt pladask for stedet, og i ettertid er det mange som karakteriserer meg som tidenes mest intense Reine-ambassadør. Det er en omtale jeg godt kan leve med. Jeg har vært der utallige ganger siden, og hver gang oppdager jeg nye kvaliteter ved dette vakre stedet. Her kan du gå turer, fiske, bade, fotografere og smake på lokal kultur på Samvirkelaget. Hvis du er du heldig, ser du midnattssolen om sommeren og nordlyset på vinteren. Leie en rorbu og bli enda bedre kjent med de som bor der.

- Du vant altså en konkurranse om beste bilde. Hva var det egentlig som skjedde?

- Hele Norges turist web-side "Visit Norway" arrangerte i sommer en konkurranse som gikk ut på å anbefale ditt favoritt sted i Norge. Man kunne skrive om stedet, sende inn dikt, lage en liten videosnut eller sende inn et bilde. Deretter kunne publikum stemme på bidragene. Det skulle plukkes ut 3 vinnere fra de 20 med høyest antall stemmer. Som du sikkert forstår kunne ikke min anbefaling falle et annet sted enn på Reine. Og det gikk svært så bra. Jeg vant, og premien er en reise og et fire dagers opphold for to hvor jeg måtte ønske i Norge. Alt er betalt. Gjett hvor vi kommer til å reise?

- Det er et praktfullt bilde. Fortell litt om hvordan det ble til?

- Bildet er fra det meste kjente punkt hvor du får et utmerket utsikt over Reine havn samt tilhørende landskap. Bildet er såkalt HDR (High Dynamic Range). Det er bygget opp av 3 identiske bilder, men med forskjellige eksponering. En er overeksponert, en er riktig og en undereksponert. Disse tre bilde blir så smeltet sammen få å oppnå et bilde hvor alle delene er perfekt eksponert, sier Alan som nå har fått slått ettertrykkelig fast at han er mer enn en hobbyfotograf. De siste vårene har han i klubbsammenheng tatt fremragende bilder, og vi kan bare håpe at han fortsetter med dette virksomheten til glede for seg selv, for folk flest – og ikke minst for Clubens medlemmer. Gratulerer Alan, det var fortjent!

Se selv og vurder kvaliteten på dette fotografiet. Eksponering og motivvalg ser ut til å være perfekt.

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no