Søk

Rolf Bjerke Paulssen - In Memoriam


Den 4. juli 2010 la vårt medlem nr 1081 Rolf Bjerke Paulssen ned vandringsstaven. Vi har hatt ham som medlem siden 2002 og i løpet av disse årene har vi hatt stor glede av hans smittende gode humør, hans optimisme, arbeidskapasitet og sjenerøse omtanke for andre mennesker. Rolf ble syk for en tid tilbake, men lot seg ikke merke med det. Han kjempet en hard kamp mot kreften, men måtte kaste inn håndkledet på den amerikanske nasjonaldagen – med hele sin nærmeste familie rundt seg. En hedersmann er nå borte.

At Rolf var en elsket og avholdt mann var tydelig å se da nesten 20 Tramps møtte opp i Nordberg kirke for å vise ham den siste ære og ta farvel. Midt i ferietiden hadde nesten 400 mennesker tatt seg tid til å møte frem til hans begravelse, og det var ”stinn brakke”. Det ble en gripende seremoni, med mange hjertevarme minneord fra familie og venner, hvor også Travellers Club med fane og stilfullt rituale gjennomførte en siste hilsen og takk.

Rolf var et skattet medlem av Travellers’ Club. Alltid blid, positiv og villig til å ta i et tak for Clubens beste. Som styremedlem jobbet han utrettelig helt til sykdommen krevde at han måtte trappe noe ned. Allikevel var han i Cluben hver onsdag og delte av sitt gode humør og smittsomme optimisme. Rolf var en hederlig, ryddig og tvers igjennom ærlig og varm person som vi alle vil savne.

Rolf vokste opp på Eidsvoll og var farmasøyt av utdannelse. Han har bodd fem år i USA sammen med sin kone Jorunn (som også er farmasøyt) hvor han tok sin Master of Science og Doctor of Philosophy. Han reiste mye både i USA og i Canada. Ellers har jobben hans tatt ham mye rundt, både i Europa og Asia. Besøk i Brasil, Sør-Afrika, Australia og sledetur på Svalbard viser at han hadde sett store deler av verden.

Han var i en årrekke direktør i Nycomed med ansvar for produktutvikling, og det var på den tiden de utviklet og ble verdensledende på røntgenkontrastmidler. Ellers var Rolf svært glad i familien og naturen. Mye tid ble derfor tilbrakt på hytta i Hurdalen og hytta i Valdres. Naturlige samlingssteder for familie og venner hvor Rolf var den perfekte kokk og vert.

I april i fjor feiret han med stil sin 75-årsdag i Cluben, og talene fra både høy og lav viste at han var elsket og likt i alle de kretser han beveget seg. Rolf ble 76 år gammel. Våre tanker går til hans elskede kone Jorunn og den nærmeste familie.

Vi lyser fred over Rolf Bjerke Paulssens minne.

Vangsjøen i Valdres - hvor hytta til Rolf og Jorunn ligger.

Etter begravelsen:

Min gode Jorunn

Jeg vet ikke om det er vanlig å takke for en begravelse, men jeg føler for å takke for at vi fikk være med på den flotte avskjeden Rolf fikk. Du er en klippe, og jeg er dypt imponert over hvor sterkt du taklet dagen i går. Jeg håper vårt lille bidrag var i tråd med det du ønsket. Verden går videre, enten vi vil eller ikke… og Rolf er nå en del av Travellers’ Clubs historie. Heldige er vi som lærte ham å kjenne. Jeg tenker på deg og føler med deg, og på vegne av alle ”gutta” i Cluben ønsker jeg deg alt godt fremover.

Med varme tanker fra Gorm.

Kjære Gorm og Carl Emil jr.

Jeg er så takknemlig og imponert over alt dere i Travellers´ Club har betydd for meg i forbindelse med Rolfs bortgang. Takk for nydelig og verdig og ærefullt innslag under bisettelsen og for stort fremmøte. Og nekrologen, Gorm, er jo helt skjønn!!! Nå har jeg trykket den ut til videre gjennomlesning og styrke. Takk, takk til alle flotte "gutter" og venner i klubben og for herlige minner!

Deres Jorunn

#1Public

2 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no