Søk

Bok om Rolf ”Petter’n” Pettersens eventyrlige historie


Vi i Travellers’ Club kjenner Petter’n godt, men i offentligheten er Rolf Pettersen en ukjent person. Det er egentlig ikke så underlig, fordi han har aldri gått ut med sin historie, eller rettere sagt sine historier, før vår egen Alf G. Andersen satt seg ned med ham og sa: ”Nå begynner du å fortelle, Rolf!” Resultatet av deres samtaler gjennom et drøyt år har Alf samlet mellom to permer i boken ”Ut i krigen med sykkel og ølbil.” Skyline forlag, som eies av et annet Clubmedlem; Oddbjørn Monsen, har produsert boken og lanseringen skjedde i Travellers’ Club i slutten av september.

Få eller ingen har opplevd mer enn Rolf. Den 9. april 1940 ble han mobilisert og reiste ut i krigen med en varebil som han rekvirerte fra Frydenlund Bryggerier, og var med under kampene på Fossum bru. Han spionerte på Rinnan, han syklet rundt Oslo og advarte jøder som var i krigsfare og i 2-3 år var han grenselos.

Han fikk låne en tjenestebil fra SS, og med den reddet han livet en til motstandsmann i krigens siste dager. Han overtok også, via kong Olav, prakt-Mercedesen til sin tidligere dødsfiende, generaloberst von Falkenhorst. Siden ble de venner og Rolf arvet generaloberstens jernkors med eikeløv. Han hørte Quisling tale i 1936, og han var med da han ble arrestert og senere henrettet. Rolf Pettersen har vært politimann både i Norge og i USA. I Norge var han politimester Welhavens høyre hånd i en kaotisk etterkrigstid. I USA var han oppfinner, flybygger og grensepoliti.

Boklanseringen fant sted i Cluben hvor presse og 40 gjester ble hyggelig bevertet. Fra venstre: hovedpersonen Rolf Pettersen, forfatter Alf G. Andersen og forlegger Oddbjørn Monsen.

Rolf er i dag 92 år. Hans biografi begynner da han som smårolling var med på norgeshistoriens mest spektakulære smuglerraid i Oslofjorden. Vår Trampbror har hatt et eventyrlig liv – i krig og fred. Det han har opplevd har aldri tidligere vært offentliggjort. Bare av den grunn er denne boken en oppsiktsvekkende og spennende beretning om mannen de færreste utenfor vår eksklusive lille krets har hørt om.

.. og slik ser boken ut. Et ungdomsbilde av Rolf i politiuniform og med tittelen: "Ut i krigen, med sykkel og ølbil"

#1Public

6 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no