Søk

Ekstremklatreren Christian Dinger


Vi kjenner alle formannen i huskomiteen, og flere stusset litt da de så av programmet at han også drev med ekstremklatring utenom sine Clubplikter. Mysteriet ble oppklart da det viste seg at det var hans sønn som skulle underholde oss, med bilder og historier fra sine luftige arbeidsplasser, som i det alt vesentlige er på yttersidene av oljeinstallasjoner. Svært høye oljeinstallasjoner!

Å referere hans utmerkede foredrag blir vanskelig. Denne referenten satt stort sett med måpende blikk og glemte å notere, men vi tror bildene vil gi et lite inntrykk av hvilke utfordringer Christians arbeidsdager byr på. Jobben er såpass risikabel at de jobber et par uker – og så får de fire uker fri. På spørsmål om hvorfor man ender opp på en slik arbeidsplass, svarte Dinger jr. at de hele begynte med interesse for klatring, og at det utviklet seg til en situasjon hvor han faktisk kunne få sitt levebrød av å utøve sin lidenskap. Et fargerikt og godt foredrag av en sympatisk og nervesterk fyr!

PS. En gøyal oppfinnelse: De har en liten "moped" som de kopler til tauet når de skal komme seg opp lange taulengder.

#1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no