Søk

Vellykket 17. maiarrangement i Cluben


17. mai begynte med regn og blytunge skyer, men etter som dagen skred frem tittet solen frem og dagen ble slik vi ønsker at den skal være. Klokken 12.00 var det allerede halvfullt i våre lokaler, så at vårt arrangement på Nasjonaldagen er populært – er det ingen tvil om. Stinn brakke og bare ståplasser igjen da Visetrampsjefen ønsket gjestene velkommen. Smått og stort koste seg med kaffe, brus (for både voksne og barn..) og masse gode kaker. Alle våre tre Æresmedlemmer var tilstede, og det er jo kos. Nytt av året var at vi også hadde invitert ”enkene våre” og de som kom uttrykte stor takknemlighet for at vi ikke har glemt dem.

Klokken 13.00 introduserte Visetrampsjefen dagens taler, som var Christian Dinger. Han filosoferte litt over hva denne dagen betyr for ham, og nevnte stikkordene: Grunnloven, frihet, likestilling og demokrati. Han var glad for at våre forfedre var så fremsynte at de laget en egen grunnlov for vårt land. Han var takknemlig for at så mange kjempet for at vi skulle være en fri nasjon – også under okkupasjonstiden – og han var glad for at vi i dag, i motsetning til våre naboland, har vært så heldige at vi har fått store oljeinntekter. Kvinner, menn og barn har kjempet for det vi har i dag. De sørget for at vi har vår frihet og kan nyte en demokratisk velferdsstat.

At vi er så heldige som vi er må vi lære å sette pris på og også kunne dele med andre. Han sa blant annet:

”Norge var tidlig ute med kvinners rettigheter og det virker som likestillingsprinsippene etter hvert begynner å fungere bedre og bedre. Vi må også i dag vise at vi står for noe, tror på noe og tør å vise det i møte med andre kulturer. Ikke det at vi skal overkjøre andres meninger, – men heller det at vi er i en meningsbryting, og kommer frem til noe felles eller respekterer hverandres syn og forskjeller.

Nettopp samlingene på Rådhusplassen i Oslo og andre steder i hele Norge etter 22. juli i fjor, viste dette. Her viste både vårt kongehus og våre politiske valgte ledere som statsministeren og ordføreren i Oslo, et lederskap vi sjelden har sett i Norge.

Samtidig som vi må tåle at også monsteret fra Utøya har rett til å uttale seg og få en åpen og rettferdig behandling i norsk rett, må vi også forholde oss til de utlendinger som trengs for å utføre en rekke arbeidsoppgaver som mange nordmenn ikke vil eller orker å utføre. Vi ser at mange av dem som har innvandret, tar høyere utdannelse og kvalifiserer seg til viktige stillinger bl.a. innen juss, økonomi, medisin og administrasjon av vårt samfunn.”

Etter dagens tale utbrakte vårt eldste medlem, Carl Emil sr., kongens skål – og Nasjonalsangen ble avsunget med innlevelse og engasjement. Det hele ble avsluttet med takk for fremmøte og ønske om en fortsatt fin dag i solskinnet.

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no