Søk

Einar Bjarne Mortensen in memoriam


Fredag 11. mai møtte ti Trampbrødre frem i Trampbror Einar Bjarnes begravelse. Stedet var Sollihøgda kapell, en sjarmerende liten trekirke i skogkanten helt på toppen av Sollihøgda. Stedet ble valgt fordi Einar Bjarne hadde hatt dette stedet som utgangspunkt for sine utallige turer i skog og mark, både alene og med sin familie. I duskregnet var det mange som hadde funnet veien hit. Kapellet var nesten fullsatt og et hav av blomster pyntet kirken. En siste hilsen fra Travellers’ Club, i form av en vakker krans, lå sentralt foran kisten.

Einar Bjarne vil bli husket som en hyggelig og god Trampbror. Han var i Clubsammenheng kjent for sin dyktighet og interesse for fotografering, og vi har hatt glede av dem gjennom flere foredrag fra hans reiser og opplevelser verden rundt. Einar Bjarne var en friluftsmann. Han elsket fjellet og spesielt Jotunheimen, hvor han i alle år hadde lange turer sammen med sin datter.

På 50-tallet bodde han tre år i Canada før han gikk inn i familiebedriften ”Mortensen møbler” rett bak rådhuset. Han var også engasjert i skjebnen til de innsatte i fengslene og startet ”Norwegian handycraft” som solgte håndverksprodukter som fangene hadde laget. Vi har også hørt om hans interesse for fisking. Han var prøvefisker i over 20 år og kom han til et sted der det gikk an å fiske, var han førstemann uti med utstyret.

Einar Bjarne elsket å reise. Han har besøkt over 60 land og særlig hadde han lagt sin elsk på Salomonøyene og Nepal. Han var sentral i en gruppe som kalte seg Himalayagjengen, og i våre samlinger har han lagt igjen et minne fra Salomonøyene – en brudekrans av skjell. Dette var noe man måtte ha for å få seg en brud. Tre rader skulle til for en brud, én rad var prisen på en gris…

”Å reise er å leve” pleide Einar Bjarne å si. Han tilskrev denne lidenskapen sin sigøynerslekt, som han var stolt av. Han hadde også på sine reiser utviklet en svakhet for Buddhismen, noe som kom til uttrykk ved at et av barnebarna satt en liten Buddhafigur ved hans kiste.

Travellers’ Clubs bårerituale med Clubens fane, fulgt av noen minneord av Trampsjefen, ble gjennomført stilfullt og ærbødig, og vi tok et siste farvel med en god Trampbror.

Vi lyser fred over Einar Bjarne Mortensens minne.

#1Public

2 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no