Søk

Okurimono - det som er i mellom...


Christian Houge ledet oss inn i et mysterium denne kvelden med sitt kunstprosjekt ’Okurimono’ som oversatt betyr noe i retning av ”det som er i mellom”. Det dreiet seg om et prosjekt som har utviklet seg gjennom fem turer Houge tok til Japan i årene fra 2007 til 2010. Bildene hans kretser rundt drømmer, sårbarhet, mørke og brutale sannheter.

Han definerer prosjektet, som vi fikk gleden av å oppleve i form av lysbilder og fortelling, som leting etter sannheter som kan forårsake ubehag for noen mennesker.

Første del fokuserte på den japanske sub-kulturen, Harajuku og deres søken etter et unikt uttrykk. Hvor dissonans mellom objekt og mennesket, i arkitektur og natur, er tema. Vi fikk se bilder i en pussig forvirring og blanding mellom det menneskelige og ikke menneskelige, en slags søken etter det perfekte øyeblikk i en romantisk eller melankolsk lengsel etter transcendental helhet, bygget på strenge visuelle detaljer. Denne tvangsmessige disiplinen kan nok virke litt absurd på oss vestlig observatør, men spennende var det!

I den andre delen fikk vi innblikk i ulike uttrykk for seksuell identitet. Vårt digitale samfunn er på mange måter tappet for undring og følelse av mystikk, og mange streber etter dette i sitt daglige liv. Kanskje er det derfor så mange japanere dyrker sine tradisjonelle Zen hager, kler seg ut, spiller skuespill og elsker de mest absurde former for underholdning.

I den andre delen fikk vi innblikk i ulike uttrykk for seksuell identitet. Vårt digitale samfunn er på mange måter tappet for undring og følelse av mystikk, og mange streber etter dette i sitt daglige liv. Kanskje er det derfor så mange japanere dyrker sine tradisjonelle Zen hager, kler seg ut, spiller skuespill og elsker de mest absurde former for underholdning.

Det ble i alle fall en annerledes foredragsaften, og Christian var en hyggelig fyr som koste seg i Josefine denne kvelden.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no