Søk

Hallvard Austlid forteller – om Russland og Ukraina


Vårt medlem nr 1065 Hallvard kjenner de fleste av oss som "advokaten" eller den gamle krokodillejegeren, men han har en mer fargerik og brokete fortid enn som så. Det fikk vi et lite eksempel på da han en aften fortalte om den gang han var med på å bygge opp både SAS og Telenor hos våre gigantiske naboer i øst. Han fortalte at han, sammen med tre karer, dro til Moskva for å etablere flyveselskapet SAS i Sovjetsamveldet. Fire skandinaver burde jo være tilstrekkelig for en slik oppgave...

Året var 1957. Jobbeskrivelsen var enkel: "Hold deg unna kvinnfolk og politikk - og skaff oss kunder!" Til å hjelpe seg med dette hadde han sin egen fantasi og et lass med nylonstrømper. Det var nemlig en vare som var umulig å skaffe i Russland på den tiden, så de sto høyt i kurs. Bare noe få år tidligere hadde Stalin avgått ved døden og det var en svak optimisme i folket. Gulagleirene var i oppløsning og fangene ble sluppet løs

.

Fargerikt og personlig fortalte Hallvard den ene anekdoten etter den andre, på sin lune og humoristiske måte. Om hvordan SAS virkelig klarte å etablere seg, om hvordan de få utlendingene som var i Moskva på den tiden ble passet på av myndighetene, og om alle de pussige situasjonene som kunne oppstå i det kulturgapet mellom øst og vest som var den gang.

I 1990-årene arbeidet Hallvard i Telenor og deltok i jobben med å et

ablere et samarbeid med Murmansk og Petersburg. I 1998 dro han til Ukraina for Telenor, for å komme seg inn på det raskt voksende mobilmarkedet. Hallvards rolle var å ivareta Telenors interesser og etablere kontakter med de riktige menneskene – slik at utbyggingen av det nye mobilselskapet kunne gå sin gang. Og det var tydeligvis noe han klarte...

En fin fortelleraften!

Når den attpåtil fremføres av en av våre egne er det jo ekstra stas, og når den så ble toppet med Tores berømte karbonader hadde vi lite å klage på.

#1Public

6 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no