Søk

Richard Horton – “the bastard son”…


Vi er jo en forening av menn, hvor uttrykksformen er ganske fri og uten filter, og hvor vi tåler en grov omtale av nesten hva det skulle være. Og da vårt medlem Ole Bjarne for noen år tilbake plutselig oppdaget at han hadde en voksen sønn i England, omtalte den nybakte far ham, med kjærlighet og et smil i munnviken, som sin "nyervervede bastard son.."

I ettertid har mange av oss hatt gleden av å treffe Richard, og han er så visst ingen "bastard" i noen henseende. Snarere tvert i mot. Han ble født i 1961, rett etter at Ole hadde reist fra England, og han utdannet seg innen medisin. Han kan se tilbake på en imponerende karriere, blant annet som spaltist i The Observer, i Times, i New York Review of Books og de siste 20 år som Editor-in-Chief for det prestisjetunge magasinet The Lancet. Han var First President of World Assosiation of Medical Editors, president i US Council of Science Editors, honorary professor of London School og Hygiene and Tropical Medicin, professor of University College of London – og sannelig også for Universitetet i oslo..!

Richard var innom en kald januardag for å snakke litt om medisinske problemstillinger i midt-Østen, med hovedfokus på Palestinernes problemer. Et ganske følsomt tema, som lett kunne utarte seg til en stygg diskusjon, da mange mener mye om dette område av verden – og de mener det sterkt. Redaktøren satt klar med uglen "Julius", men en så oppegående, intelligent og diplomatisk mann som Richard, skar klar av de farligste skjærene og ga oss et forrykende foredrag av internasjonal klasse.

At spørsmålene haglet etter middagen sier seg selv. Men fordi vi som sagt er en forening med stor takhøyde ble også dette avviklet i tilnærmet ryddige former. At det ble en fargerik aften rundt Det Runde Bord burde være unødvendig å nevne.

En stor takk til Richard for at han ville komme og dele sine erfaringer med oss

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no