Søk

En tur til optikeren


Noen har sin optiker i samme by, denne trampbror har sin optiker i Vesterålen. Turen til optikern begynte onsdag på ettermiddagstoget fra Oslo til Trondheim, som både avgikk og ankom punktlig, men hvor spisevognen ikke åpnet før i Otta, på grunn av personalmangel.

Etter en time i Trondheim avgikk så nattoget til Bodø, hvor man våknet oppe på det snødekte Saltfjellet, hvorfra toget så kjører ned i Saltdalen og langs Saltfjorden til Bodø. Et rekesmørbrød og en pils i Bodøs jernbanekafé ble fortært, før det var dags å gå ombord i M/S Nordnorge. Denne tiden på året hadde man jo håpet at skipet hadde opphørt med å gå inn i Trollfjorden, men neida, Trollfjorden ble det, med ankomst ikke før kl 01.30 natt til fredag til Stokmarknes.

Etter besøket hos optikeren, i et frostigt Stokmarknes i strålende sol og omgitt av fjelltopper med puddersnø, var det så å ta fatt på hjemreisen.

Man ble tildelt en nydelig utvendig lugar forrest på sjette dekk og så bar det av gjennom Raftsundet og inn i Trollfjorden på ny. Et svalt nordlys kunne beskues utenfor Lofoten.

Lørdag våknet man til en meget sterk vind fra sørøst, som etter hvert utviklet seg til orkan, slik at skipet har gått med slagside mot styrbord og i skrivende stund sløyfet vi nettopp Sandnessjøen, etter først å ha gitt opp å gå inn i havnen, og deretter å legge til en ytre kai utenfor havnen. Fralandsvind gjør likevel at bølgene er beskjedne.

I morgen tidlig tar man så morgentoget til Oslo, det vil si det gjør man ikke, for det blir selvfølgelig spandert "buss for tog" fra Hamar.

Av: Matz Lonnedal Risberg

Bildet: På vei ut av Trollfjorden

#1Public

2 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no