Søk

Hallvard Austlid har lagt ned vandringsstaven


Hallvard Austlid (13.11.1931 - 17.09.2014) - Bondegutten, eventyreren, krokodillejegeren, høyesterettsadvokaten og historiefortelleren Hallvard Austlid er gått bort. Hallvard vokste opp med sine fire søsken på Såstad Søndre gård i Stange. Han døde etter en tids sykdom og etterlater seg kone og fire barn.

Gravferden fant sted i Haslums krematorium store kapell, og det var et godt oppmøte av Trampbrødre som tok farvel med den gamle hedersmann.Hallvard kunne se tilbake på et innholdsrikt liv. Som 8-åring opplevde han at hans far ble skutt da han ledet en tropp i kamp mot tyske fallskjermjegere på Dovre.

Etter artium ville han oppleve nye spennende ting og valget falt på Afrika. I 1951 fikk han først jobb som krokodillejeger ved Zambesifloden, men ble etter hvert arbeidsformann på en tobakksfarm, deretter på en kvegfarm hvor arbeidet ble utført på hesteryggen. To år senere dro han til Sør Afrika for å studere økonomi på University of the Witwaterstrand, men han likte dårlig rasemotsetningene som preget samfunnet på den tiden.

Tilbake i Norge avtjente han militærtjenesten ved det nyopprettede russiskkurset i garden. Deretter var han med på å etablerte SAS' nye salgsavdeling i Moskva. Etter to år var han tilbake til Norge og begynte å studere juss. I studietiden skrev han også små artikler i Dagbladet, som ble illustrert av Hammarlund. Under studiene møtte han Elin. De giftet seg i 1960 og fikk fire barn. Hallvard var en moderne mann som deltok på lik linje med Elin med ansvar og omsorg for hjem og barn.

Etter juridikum var han bl.a. dommerfullmektig i Søre Sunnmøre tingsrett, kommuneadvokat i Ålesund og privatpraktiserende i Oslo. I 1971 tok han advokaturen og ble høyesterettsadvokat.

Samme år ble han ansatt i konsernledelsen i Televerket hvor han jobbet som personaldirektør, økonomidirektør og juridisk direktør.

I 1993 førtidspensjonerte han seg og startet opp advokatvirksomhet med spesialfelt telejuss med oppdrag i Afrika og Østeuropa for bl.a. Verdensbanken. Han ble i 1998 engasjert av Telenor for å ivareta selskapets interesser i Ukraina, og her tilbrakte han fire år.

Etter oppholdet i Kiev fortsatte Hallvard advokatvirksomheten med kontor i Sandvika, før han trakk seg tilbake. Som 78-åring begynte han på Høgskolen i Oslo og Akershus for å studerte fortellerkunst, og han kom seg nok en gang inn i et nytt og spennende miljø. Muntlig fortelling

ble hans store interesse de siste årene, ved siden av sitt medlemskap i Travellers' Club. Denne eksklusive foreningen for menn som har vært ute og reist i verden – litt utenfor allfarvei – og hvor de møtes for å dele sine historier og opplevelser.

Hallvard møtte verden uten fordommer og var alltid åpen og imøtekommende overfor alle han møtte. Han var et oppkomme av ideer, og når år han satte sine planer ut i livet var han svært handlekraftig. Der mange andre ville sagt "hvorfor?" – sa Hallvard heller: "hvorfor ikke..!"

Hallvard Austlid vil bli dypt savnet – av mange. Vi lyser fred over hans minne.

Les artikkel om Hallvard her: Hallvard-Telepensjonisten.pdf

Av: Gorm G. Lund

#1Public

3 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no