Søk

Whisky-tur med gutta


Tirsdag 9. september ble seks glade trampbrødre, Per Steffensen, Hallbjørn Hareide, Tore Oseberg, Einar Døhlen, Matz Lonnedal Risberg, Harald Willoch og konene til Einar og Harald hentet av en minibuss i Edinburgh, med den utrulig historiekyndige og hyggelige sjåføren og turguiden Stephen.

Første destilleri var et “highland” destilleri i “The Lowlands”(!) Økologisk i et gammelt spinneri, og netto energileverandør fra eget vannkraftverk. Overnatting i kjempekoselige Oban.

Onsdag besøkte vi så Oban destilleri fra 1793, før vi kjørte til fergeleiet i Kennacraig, for å ta fergen over til turens hovedmål; øya Islay (uttales “Ajlah”), der vi ble kjørt til våre forskjellige overnattingssteder.

De følgende tre dagene ble tøffe, med tre, henholdsvis to, destillerier pr. dag; Kilchoman i en bondegård, Bruichladdich (nå hadde vi sett hvordan whisky ble laget fire ganger og gikk heretter rett på prøvesmakingene) og Bowmore torsdag, Lagavulin, Ardbeg og Laphroig fredag og Bunnahaohain og Caol Ila lørdag, alle ved kysten og med egen molo, unntatt Kilchoman.

Lørdag besøkte vi i tillegg Islay Ale bryggeri. Søndag bød på tidlig morgenferge tilbake til Kennacraig, besøk i Inverary slott henholdsvis by, til vi skilte lag i Edinburgh, en allerede i Glasgow.

Les mer om denne utflukt i kommende nummer av TRAMP!

#1Public

2 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no