Søk

Paul Olai-Olssen - en traveller med muskelkraft


Han har vært hos oss før, flere ganger, og han er like spennende hver gang! Paul er en traveller i ordets rette forstand. Det er det han driver med, å reise – i kajakk eller på sykkelsetet. Det begynte med en to-års sykkeltur, 30.000 kilometer, fra Antarktis til Alaska. Og siden har store deler av kloden vært besøkt – og med muskelkraft som fremdriftsmiddel.

En kald januarkveld var han innom oss igjen. Fersk kjøtt og suppe på menyen, og Paul som skulle fortelle om sine turer på Færøyene og Island, ledsaget av meget profesjonelle bilder og filmsnutter, hadde trukket godt over tretti trampbrødre.

Paul er en herlig entusiastisk fyr, som holder foredrag med hele kroppen. Han lever seg inn i sine tidligere opplevelser, og holder forsamlingen i ånde med sin fargerike fortellerstil. Hans trofaste ledsagere er fotoapparatet og filmkameraet, og hans mål er å treffe mennesker. Ekte mennesker. Han kan ikke fordra å ”produsere” spennende film med innlagt drama og liksom-livsfare som så mange gjør. Derfor er han ikke kommersiell nok for de store TV-selskapene, men det blåser han i. Han er trofast mot seg selv. Det er de ekte opplevelsene som teller og de mellommenneskelige møtene uten dramatisering og tilgjorthet.

ankommer han nye steder på en stillferdig måte, og han blir godt mottatt og ønsket velkommen av lokalbefolkningen. Dette er hans erfaring, uansett om det er i Afrika, Amerika, Midt Østen eller Europa han reiser, og Færøyene var intet unntak.

”Folk på Færøyene har ikke lært seg til å si: nei..” – påsto Paul.

De var blide og elskverdige og han kom tett inn på de fleste han møtte. Han ble så opptatt med å fortelle sine opplevelser og anekdoter, at plutselig var tiden ute – og han hadde ikke engang kommet seg til Island…

Men det kan vi kanskje komme tilbake til ved neste anledning?

Har du lyst til å lese mer om Pauls reiser, så sjekk hans hjemmeside: www.paulsplanet.no

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no