Søk

Travellers' Clubs Vinterleker - 2015


Trampsjef Thor inviterte til TC’s Vinterleker på VeloFarm den 21. februar 2015. Dette er et foretakende med det for øye å ha en samling utenfor Cluben som ikke er på en onsdag. Det har av praktiske grunner blitt lagt til en lørdag. Det er veldig hyggelig og aktivitetene appellerer både til konkurransedyret og det sosiale dyret.

Her blir det ledd og grått mye. Thor hadde avtalt med værgudene at i år skulle vi ha snø. Snøen lå der fin og hvit på torsdag. I løpet av fredagen smeltet det meste bort i regnet. Thor kjørte inn snø med Jånndiren i lassevis. Men med klarvær og kulde ble det helt umulig å lage spor. Programmet måtte rejusteres.

Det hele ble innledet med en liten fruktkåkktæil mens de siste justeringene på opplegget ble gjort. Seriøs planlegging la pausen mellom de to konkurranseøktene akkurat til målgang for jentenes 15 km. Høyttalende radio ville sørge for stemning og gi oss pekepinn om når første økta måtte avsluttes. Første øvelse var knivkasting ikke med Morakniv, men slik som brukes på sirkus mot damer som svirrer rundt på et «lykkehjul». Tynn metallgreie, med svære hull i, som skulle kastes med underhåndskast. Det var sannelig ikke lett å få den til å stå i blinken. Kanskje det var best at det ikke var noen dame der.

Skyskitinga ble omgjort til fotskyting. To runder til fots rundt låven, skyting med pistol eller gevær (luft) mellom hver runde. Tredje øvelse var melkespannkasting. Emil sees avbildet i det han får dagens høyeste kast. Det ble også noen lange kast slik at Christian D fant det best å flytte bilen. Nå hørtes det på radioen at det nærmet seg målgang og vi trakk inn for å bivåne.

Etter at vi hadde beundret «jentene våre», måtte Per beundre vandrepokalen til VeloFarm vinterleker. Det er veldig viktig å gjenopprette væskebalansen etter disse voldsomt krevende øvelsene.

Første øvelse etter pausen var aking. Ned låvebrua og ut på jordet Nå viste det seg at føret var så hardt og sporete at de fleste ikke greide 90° svingen nederst ved foten av låvebrua. Den hurtigarbeidende arrangementskomitéen flyttet derfor løypa ned til bakken over jordet. Nå ble det fart på sakene og stilen ble horisontalt liggende i motsetning til oppreist sittende omvendt Kongsbergknekk. Til venstre ser du Dinger i en liten stilstudie.

Andre øvelse etter pause ble kalt Tractor Pulling. Det hadde ingen ting med naboene i Josefinegate å gjøre, ei heller med Jonndiren på gården. Det var rygging med ATV (6-hjul) og tømmerhenger.

Banen var gjennom en port i hver ende av langveggen til låven. Og jeg som trodde jeg kunne rygge med henger!! Dette var noe helt annet: tung på rattet (sykkelstyre) og kilen på gassen. Det var ikke lov å geare mer enn 10 ganger. Mestern sjøl var jo favoritt, han lå veldig godt an, men like før siste port var han ikke helt fornøyd, kjørte fram og rygget tilbake. Det tok 50 sekunder. Vondt å slå, men der kom beskjedne Christian D og feide igjennom ganske så direkte og på 40 sekunder !! Siste øvelse var dart. Men heller ikke der var fotografen forberedt. Så her må vi bare anta at det gikk riktig for seg.

Så var det inn for ny væskebalansekontroll med påfølgende badstue. Nyvaskede, edrue (nei) og spente inntok vi grisebingen for avsløring av poeng og utdeling av premier. Og vinneren ble Knut G som får sitt navn på pokalen etter hvert.

Alle fikk deltakerpremie: termokaffekrus, bøff og en mystisk greie som undertegnede tror har noe med ski å gjøre. Han hadde ikke hatt ski på bena på flere år og slapp jammen unna i år også. Etter den høytidelige overrekkelsen benket vi oss rundt langbordet i peisestuen. Noen gikk tidlig og la seg. Andre ble sittende igjen i røykstova og juge etter beste og kanskje over evne. De som la seg tidligst kom i køy klokka 0230. Med var alle samde om at det hadde vore ein gild tur. Til slutt gjøres oppmerksom på at bildet av røykstova er tatt før festen begynte. Det er synd at det var så få som deltok.

Det ligger mye arbeide og planlegging bak, noe som Thor gjør fordi han ser verdien i å samle brødre til et uhøytidelig, sosialt samvær utenfor Cluben for Cluben. Jeg vil oppfordre alle mine Trampbrødre til å delta neste gang, dersom Thor skulle orke å dra det i gang igjen. Vi hadde det aldeles fortreffelig, takk!

#1Public

5 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no