Søk

Frode Nilsen har lagt ned vandringsstaven. 1923 - 2016


Vår trampbror og medlem nr 1085 har gått bort. Med det har en kjempe forlatt oss. Frode ble medlem i 2002 og han hadde Harald Bruusgaard og Stian Sundt som faddere. Ganske typisk er det å se at under "interesser" på hans søknadsskjema til Cluben, så skrev han i all enkelthet: "mennesker og vennskap."

En mann som har betydd så mye for så mange – i egenskap av hans uegennyttige innsats for det Chilenske folk da han var ambassadør i Santiago under terrorvelde på 1970 og 1980 -tallet. Han reddet og hjalp 1000-vis av Chilenske flyktninger, og er siden blitt erklært folkehelt av Chile og ble tildelt storkorset av den chilenske Fortjenesteorden.

Tidligere utenriksminister Knut Frydenlund (som sendte Frode til Chile den gang for å "ordne opp") har karakterisert Frode slik:

"En erfaren embetsmann, en korrekt og dreven diplomat, utsøkt elskverdig og utadvendt med meget gode kontaktskapende evner. Han er effektiv, handlekraftig med praktisk sans og utstyrt med rettferdighetssans og med evnen til medfølelse" – og vi kjenner ham godt igjen i denne beskrivelsen... I den senere tid har Frode vært syk og ikke hatt anledning til å komme i Cluben. Vi savnet ham da - og vi vil fortsatt savne hans blide vesen, utrolige historier og lune humor.

Vi lyser fred over Frode Elmar Thore Nilsens minne

Bisettelsen finner sted i Ullern kirke, torsdag 7. juli klokken 12.00

Blomster fra Travellers' Club er bestilt til anledningen.

#1Public

3 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no