Søk

Med Ole Nashoug til Andesfjellene og Patagonia


Som siste foredragsholder i vårsesjonen stilte Ole "Bonde" Nashoug med bilder og entusiasme etter en tur han hadde vært på til det Søramerikanske kontinent. Men først informerte han litt om hjemmeforholdene i Vangsåsen, hvor det for tiden er store oversvømmelser...

Han tok oss først med til Buenos Aires med sin praktfulle miks av klassiske og moderne bygninger, vakre parker, skulpturer – og Eva Perons grav. Han hadde også vært innom fargerike La Boca, som mange sjøfolk kjenner godt, lastehavnen utenfor byen hvor tangoen i sin tid ble oppfunnet.

En åtte timers busstur hadde tatt ham tvers over den gamle havbunnen, Pampasen, til foten av Atlasfjellene og vinbyen Mendoza. At dette var stedet der vinen ikke bare ble laget, men også flommet, fikk han bekreftet da han fikk se en av de vakre fontenene midt i byen. Den sprutet nemlig ikke vann, men rødvin..!

Kontinentes høyeste fjell er Aconcagua som ligger mot grensen til Chile, 6.961 meter over havet, men Ole skulle ikke til topps, han nøyde seg med bussens endeholdeplass 4000 på meter.

Etter endt besøk reiste han ned til den sydlige delen av fjellkjeden, til El Calafate hvor han fikk oppleve Patagoniabreen, verdens tredje største isbre, og landets største innsjø.

Han var også innom El Chalten, disse steile granittfjellene som årlig oppsøkes av ekstremklatrere, og hvor mange faller ned fra disse farefulle og glatte fjellsidene hvert år.

Ole oppsøker alltid stedets lokale museer. Han er en hund etter museer og muligheten for å lære mer, om geologi, geografi, historie og andre ting han kan utvide sin åndelige horisont med.

Det er alltid hyggelig når Ole er på besøk, og det var ekstra hyggelig å få være med å dele hans opplevelser fra Argentina.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no