Søk
  • borre

Foredrag av Kristin Krohn Devold


«Om å reise i Norge» var den beskjedne tittelen på Kristin Krohn Devolds foredrag i klubben onsdag 11. februar. Kristin er jo kanskje mest kjent som politiker, ikke minst som forsvarsminister i Bondevikregjeringen, og har i den sammenheng reist til steder som for eksempel, Afghaniststan og Irak.

Nå for tiden leder hun NHO Reiseliv, som arbeider for reiselivsnæringens interesser. Som representant for næringen holdt hun et flammende engasjert innlegg om Norge som reiselivsdestinasjon, under mottoet «Selg Norge!». Og jammen klarte hun det.

Hun startet med sitt utgangspunkt, som sunnmøring, med mor som drev Vinge reisebyrå i Ålesund, og tok oss med på reise til en rekke av norges flotteste destinasjoner. Hun fremhevet våre fordeler – effektivt med kredittkort, flyplasser og hoteller. Verdens vakreste byer. Opplevelsesferier med fjell, fjorder, sykkel, idrettsarrangementer, aktivitetsferier, kortreist mat og hotellopplevelser. Fra midnattsol til nordlys. Den som ikke fikk lyst på flere norgesreiser etter denne reklamen, burde finne seg en annen klubb! I tillegg brukte hun en del tid på de næringspolitiske aspektene for næringen. Den har vært fragmentert med mange små aktører og har et stort potensiale i samordning av markedsføring og andre aktiviteter rettet mot det store utland. Ønske om avbyråkratisering, reduksjon av skjemaveldet, og behovet for midlertidige ansettelser. Hun slo et slag for filmincentivordningen (utenlandske filmproduksjoner burde få momsrefusjon på produksjoner i Norge), en ordning for eksempel Island har innført med stort utbytte.

Av spørsmålsrunden i bakkant, hvor flere holdt egne små foredrag om Norges fortreffeligheter, kan vi slutte at Kristins engasjement for Norge som destinasjon, har full oppslutning i vår kjære klubb!

#1Public

2 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no