Søk

1086 Leif Schwabe til minne.


Vår kjære trampbror og min gode venn Leif Schwabe la ned vandringsstaven den 27 februar. Et langt og innholdsrikt liv var over. Leif som ble drøye 82 år, vokste opp på Nordberg og tok realartium på Berg skole.

Etter gjennomført militærtjeneste og videreutdannelse måtte han overta farens importfirma som han videreførte og drev til han pensjonerte seg.

Leif var en «traveller», få om noen har foretatt så mange reiser til Kina og det fjerne Østen som det han gjorde som ledd i sin forretningsvirksomhet gjennom rundt 40 år.

Et utpreget sosialt menneske var han, engasjert i flere foreninger, det var derfor ikke unaturlig at han ble opptatt som medlem i Travellers` Club i 2002 med medlemsnummer 1086. Leif stortrivdes i cluben, og savnet sterkt at han det siste året ikke maktet å delta på våre møter.

I matrikkelen har Leif oppgitt at hans interesser var seiling, golf og reiser. Båtliv var en vesentlig del av livet for Leif og hans Marit. Mange somre ble tilbrakt på bøljan blå. Atlanteren ble også krysset i seilbåt. Båtlivet fikk dessverre en lei slutt da han for noen år siden ble pårent utenfor Nesoddlandet av en partybåt. Det kunne meget lett ha fått et tragisk utfall.

Leif var glad i å reise og var en herlig reiseleder. Jeg har hatt gleden av å reise med ham på mange reiser, både korte og lange. Alltid fulle av gode opplevelser. Nå er reisene med Leif en skatt av gode minner.

Han var en usedvanlig hyggelig mann å spille golf med, enten spillet gikk godt eller dårlig var han like lun og blid. Det var han også som bridgepartner.

Leifs siste år ble mye preget av sykdom. Hans evne til å takle dette var imponerende, ikke minst hvordan han beholdt livslysten og optimismen selv etter å ha blitt operert for alvorlig hjernesvulst.

Det er vemodig at Leif ikke lenger er blant oss. En liten trøst er det etter hvert å kunne trekke frem alle gode minner.

Olai Lorange

Leif Schwabe ble født i Oslo 11. november 1935, og gikk bort 27. februar 2018. Han vokste opp i Vestre Aker, og ble tidlig aktiv fotballspiller i sportsklubben Koll. Etter folkeskole på Tåsen, realskole og artium på Berg tok han studentfaglinjen ved Oslo Handelsgymnasium. Deretter gikk han på Befalsskolen for Ingeniørvåpnet med skolegang på Hvalsmoen og plikttjeneste som sersjant ved Ingeniørkompaniet på Skjold ved Brigaden i Nord-Norge. Han har senere tjenestegjort som offiser ved repetisjonsøvelser i Ingeniørregimentet.

Leif gikk siden inn i sin fars bijouteriforretning som han etter hvert overtok og videreutviklet med utallige besøk og lange opphold i Kina og Hong Kong. Han er æresformann i handelskammeret Norge Hong Kong og medlem av Travellers' Club i Oslo siden 2002.

I moden alder sluttet Leif med fotball og gikk over til golf. Han var medlem av Tyrifjord Golfklubb, men spilte mest med sine gamle skolekamerater på banen til Nes Golfklubb i Vormsund. Der var det treff med utslag for 6-7 spillere utendørs om sommeren. Om vinteren forflyttet man seg til innendørsbanen på Losby. Leif utmerket seg for øvrig som den første i gjengen med motorisert golftralle.

Men Leifs største interesse på sine noe eldre dager var seiling. Han krysset både Atlanterhavet og Nordsjøen, og seilte lang svenskekysten til Danmark og Tyskland. Hans siste seilas fant imidlertid sted i havnebassenget mellom Oslo og Nesodden. Der ble han og Marit pårent av en såkalt "party-båt" som gikk på autopilot. Leif, som sto til rors, ble hardt skadet, og fraktet med ambulansebåt til honnørbrygga og helikopter til Ullevål sykehus. Han fikk et langt rekonvalesensopphold på Sunnaas, og kunne derfra se ned på åstedet. Eierne av party-båten forsøkte å få erstatningssaken lagt til Nesodden hvor båten var registrert, men Sjøfartsdirektoratet grep inn og bestemt at rettssaken skulle føres i Oslo.

Leif vil bli husket for sitt aldri sviktende humør både gjennom sykdom og andre vanskeligheter. Våre tanker går til hans hustru Marit og sønnene Erik, Per og Haakon samt deres familier.

Leif ble bisatt fra Holmenkollen kapell torsdag 8. mars 2018.

Wilhelm Bøe

#LeifSchwabe #1086 #minne

78 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no