Søk

796 Sigurd Andreas Hjul til minne.


Dette er manuset for det jeg sa til bordet i min hilsen til Sigurd Hjul og Arne Nord på møtet i Klubben onsdag 30. mai, 2018. Anledningen var Sigurd Hjuls bortgang og Arne Nords 79. bursdag – og sammenhengen mellom de to.

Jeg nevnte i talen at Sigurd og Hans utarbeidet en omfattende rapport omkring 1975 som grunnlag for å bedre rekrutteringen av yngre medlemmer. Jeg har lagt denne ved som et slags kuriosa sammen med et lite skriv som også er med på å gi litt farve til bilde fra dengang.

(935 Per)

Jeg skal få lov til å be om bordets oppmerksomhet i fem minutter vedrørende våre medlemmer Sigurd Hjul og Arne Nord. Jeg har koordinert med Trampsjefen, slik at dette også dekker det han hadde lyst til å si.

Grunnen til at jeg tar ordet er at Arne har bedt meg om det og han ønsket å få frem noen ord om Sigurd og hans bakgrunn.

Dette gjør jeg med glede. Jeg ble kjent med begge omkring 1974 , dvs Sigurd gjennom Arne som jeg har holdt og holder tett forbindelse med som god venn gjennom nesten 45 år.

Vi snakker om de to eldste medlemmene i Klubben efter Hans Gran.

Sigurd Andreas Hjul, f. 20.april 1934, døde natten til 17. mai 2018 – 84 år gammel, på Uranienborghjemmet og ble begravet i stillhet iht eget ønske.

Sigurd var medlem nr 796 i Klubben og hadde vært medlem i 54 år efter at han ble tatt opp 1964. Dvs Sigurd hadde vært veteran i Klubben i 29 år før han vandret videre.

Hans faddere var nr 271 Hans J Holter og 785 Hans Gran. Holter ble opptatt i 1932 og Hans Gran i 1963. Og gjennom sine faddere går derfor Sigurds klubb-aner helt tilbake til Klubbens første få år.

Og Arne Nord medlem nr 814 fyller 79 år i dag. Han ble tatt opp i Klubben 1966, dvs for 51 år siden – med Sigurd som fadder sammen med 804 Thommes Thomassen.

Arne forteller at Sigurd led av en sjelden muskelsykdom som han bar i stillhet gjennom alle år. Og videre; «Jeg mener Sigurd var det nest eldste medlemmet, i klubben. Hans Gran er det eldste medlemmet vårt og han var Sigurds fadder i klubben – og Sigurd var min».

Arne fortsetter; «Sigurd har i hele sitt arbeidsliv, i ALLERS hvor han for øvrig arbeidet sammen med Hans Gran. Sigurd var et meget viktig holdepunkt for klubbens medlemmer i veldig mange år, “alle” snakket med Sigurd når de skulle ut å reise. Han var meget aktiv i klubben i mange år, en gledespreder og sa aldrig nei hvis han kunne hjelpe noen, noe som han gjorde både tidt og ofte.»

Det kan føyes til at spesielt på 70-tallet var Sigurd aktiv i styre og stell. Blant mye annet sto han og Hans i 1975 for en stor rapport som grunnlag for vitalisering av Klubben og rekruttering av nye og yngre medlemmer.

Arne sier videre:

«Sigurd hadde bestandig mye å fortelle, bereist som han var, til tider kunne vi nok føle oss litt “belært”, men det var bestandig godt ment. Han sørget for god stemning i selskaper, var en selskapsgleder uten å være “løve”. Utallige var de klubbaftene som endte opp hjemme hos Sigurd og han`s altid generøse barskap.

Det siste Sigurd ville ønske, var at andre skulle bli plaget med sin egen helsetilstand, det var et “ikke”tema hos Sigurd.

Vi ønsker Sigurd god reise og Arne raskt tilbake til Klubben. Arne vil hedre Sigurd og spanderer derfor en runde til kaffen i kveld.

Med dette vil jeg be om at bordet utbringer en skål for våre to klubbvenner.

(935 Per)

#796 #SigurdHjul #ArneNord

58 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no