Søk

Ro for livet


Robåten «Fox II» er klar for for avgang fra New York. Foto: Elisabeth Hoff

To år har gått siden Stein Hoff la ut på rotur fra New York, hvor målet var Scillyøyene. Det utrolig forsøket og opplevelsene hans har nå blitt til boken- «Ro for livet». Les om artikkelen og se en video av redningen hans her abcnyheter

Har du lyst til å sikre deg en liten julegave vil Stein ha med noen eksemplarer av boken på møtet den 28 november.

Heltene til Stein var Harbo og Samuelsen, som i 1986 var de første til å ro Atlanteren i en åpen robåt ved navnet Fox.

Fra Wikipedia

George Harbo var fisker og Frank Samuelsen var handelsmann. De fanget kamskjell ved Atlantic Highlands på New Jersey-kysten da de bestemte seg for å skape seg et navn ved å ro over Atlanterhavet.

Med støtte fra utgiveren av Police Gazette, Richard Fox, som hadde støttet flere lignende prosjekter tidligere, fikk de bygget en 18-fots klinkbygd robåt i eik med vannfaste spanter i sedertre, et par vanntette flyte­tanker og to tofter. Båten var utstyrt med håndtak for å hjelpe dem å snu båten hvis den kantret, noe som reddet livet deres ute på havet. Om bord hadde de et kompass, en sekstant, et eksemplar av Nautical Almanac, oljehyrer og tre ekstra sett årer.

De satte ut fra The Battery i New York 6. juni 1896 og ankom Scillyøyene utenfor kysten av Cornwall i England etter 55 dager i sjøen.

Partnerne feiret suksessen og lastet så robåten ombord på en dampbåt for turen tilbake. Damperen gikk tom for kull utenfor kysten av Cape Cod, og da kapteinen beordret alt tremateriale ombord til å lage damp for resten av turen, låret Samuelsen og Harbo båten sin og rodde tilbake til New York.

#1Public #SteinHoff #Fox #GeorgeHarbo

30 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no