Søk

Vandreutstillinger i peisestuen.

Oppdatert: jan. 21


Clubens nye tilbygg, hvor våre medlemmer disponerer den såkalte peisestuen, er enda ikke ferdig innredet. Men når vi snart -

forhåpentligvis - er kommet til enighet med byggherren vedrørende sluttsummen på bygningen vil en innredingskomité trå til for å dekorere rommet.

I ventetiden har noen av oss "tyvstartet" og laget en liten vandreutstilling på en begrenset plass i rommet. Først ute var

undertegnede, med et par bilder fra det fantastiske kamelmarkedet Pushkar Fair. Markedet arrangeres hvert år i november i delstaten Rajastahan i India. I løpet av de første dagene av det vel ukelange arrangementet er det kjøp og salg av kameler som står på programmet. De siste dagene benyttes for det meste til religiøse ritualer. Årets Pushkar Fair arrangeres fra den 4. til 12. november. Anbefales!

Stafettpinnen er nå overtatt av Per Steffensen. Hans utstillingsbidrag er tre bilder fra Kula Yala (tidligere San Blas øyene) i Panama. Bildene viser fronten av bluser som kvinnene på Kula Yala bruker til daglig. Disse blusene går under betegnelsen molas. Utformingen av blusene viser personens tilhørighet innen samfunnet i Kula Yala. Molas er fargerike, symmetriske og motivet er alltid i liggende format. De lages i flere lag stoff som klippes opp og sys sammen slik at man kan se de forskjellige lagene med stoffer. De to øverste molasene kjøpte Per i 1977, på den lokale «husfliden». Dette for å få ekte vare, i motsetning til molasene som blir laget til turistmarkedet.

Den nederste molasen er en type som er laget for turister. Pers utstilling vil henge noen måneder i Cluben.

Vi oppfordrer Clubens medlemmer til å gi lyd fra seg dersom dere ønsker å dele noen spesielle opplevelser med oss, i form av en liten utstilling i "peisestuen".

#PushkarFair #kamelmarkedet #Rajastahan #KulaYala #SanBlas #Molas #PerSteffensen #OddbjørnMonsen #1Public

49 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no