Søk

Fortid og Fremtid i Klubbens arkiver

Skrevet av Per Holter-Andersen


Vi trenger hjelp til å trekke Klubbens fortid med oss inn i fremtiden.


Klubben er nå snart 93 år gammel. I denne tiden har nærmere 1,200 menn vært medlemmer, og for tiden er vi omkring 130 medlemmer. Klubben har stort sett i alle disse årene vært flinke til å ta vare på bilder og dokumenter og gjennom to år 2017-19 ble det aller meste scannet og lagt inn i et elektronisk arkiv i hovedsak som pdf-dokumenter.
Totalt er det nærmere 2,600 arkivelementer som spenner fra én side eller ett bilde – til to timers videofilm fra 75-års jubileumsfest; alle gamle protokoller, årganger av Tramp og all slags forskjellige brev inn og ut, til og fra medlemmer og Klubbens omgivelser, gamle regninger, leiekontrakter og bankpapirer, utklippsbøker og ikke minst masse reisebrev fra Klubbens medlemmer opp gjennom årene.


Klubbens gleder og konflikter opp gjennom årene er speiles i arkivet og venter på interesserte lesere og hjelpere – og derfor dette lille oppslaget. Vi trenger hjelp til å trekke Klubbens fortid med oss inn i fremtiden.Klubben er avhengig av at flest mulig av dagens og morgendagens medlemmer vet hva slags klubb de er en del av, dvs hvordan den oppsto og hvilket liv den har levet frem til i dag. Bare på denne måten kan vår historie bli en kjølstripe så vi kan se at vi seiler sånn noenlunde rett.


Vi trenger noen som har tid, lyst og evner til å maskinskrive gamle håndskrevne protokoller for å gjøre dem søkbare; hjelpefondets historie burde skrives og den samlede historien om Josefine 26 og 26a burde skrives. Vi trenger noen som bare har lyst til å lese gamle brev, møtereferater og styre-protokoller og vi bør få samlet inn så mye biografiske opplysninger om våre gamle medlemmer som mulig. Vi har syv år på oss før 100 års jubileum og da burde mer av arkivet være klargjort og tilgjengelig for festen, Klubben og medlemmene.Arkivet er delt opp i to deler, den eldre delen som er åpen og en nyere del som har tilgangs-begrensninger fordi det berører nålevende medlemmer og i utgangspunktet ikke er beregnet for andre enn styret. Hele arkivet ligger på en låst harddisk hos styret og jeg har ‘original’ arkivet og står til tjeneste for medlemmer som har lyst til å titte nærmere.


Skriv til meg på phanders@online.no så kommer vi i gang – eller ring meg på 911 881 92 hvis du ønsker å høre mer om hvordan du kan få adgang. Jeg har en arkivliste som jeg kan sende deg, slik at du kan kikke litt og se om det er noe du har lyst til å lese. Adgang kan være gjennom Dropbox for dem som kan slikt, eller ‘manuell’ oversendelse av enkeltdokumenter.56 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no

Proudly made by www.hattemannen.no