top of page
Søk

In Memoriam Aksel Kvalsnes (1934-2023)


Den 23. desember 2023 la Aksel ned sin vandringsstav. Dessverre har vi sett lite til Aksel de siste fem årene på grunn av sykdom.I 1990 fant Aksel veien til TC og ble et kjært medlem i over 33 år. Han var meget ofte på Clubens onsdagssamlinger, alltid plassert ved bordenden sammen med Åge Hovden, Thorgeir Rønnestad og Hallbjørn Hareide, bedre kjent som Sunmørskysten.


Sunmørskysten- Aksel og Åge

Aksel var Clubens faste julenisse gjennom årene, takket være sitt fine, hvite skjegg. Han deltok aktivt i Clubens liv, bidro i styret, ballotten, som revisor, og fungerte som Visetrampsjef i flere år.


Clubens julenisse

Opprinnelig utdannet som bilmekaniker, ble Aksel introdusert for flymekanikeryrket av en god venn i 1956, da han begynte å jobbe for SAS. Han fortsatte sin utdannelse innen SAS-systemet, først på Fornebu, deretter på Kjevik der han spesialiserte seg på jetmotorer, og til slutt i Stockholm.


Aksel ble sertifisert på DC 7 og Caravelle 3 – to legendariske fly som har vært arbeidshester i luftfart i mange år. Gjennom sin karriere som flymekaniker har Aksel sett store deler av verden.Etter endt utdannelse ble Aksel utstasjonert til Istanbul, der Vest møter Øst, og der møtte han kjærligheten i sitt liv, Tülin. Å gifte seg med en tyrkisk kvinne var ikke uten utfordringer, men Aksel holdt ut og giftet seg etterhvert med Tülin.


Etter tiden i Istanbul ventet en ny utfordring da flyselskapet Middle East Airlines (MEA) tilbød Aksel jobb i Beirut. Den eventyrlystne Aksel sa ja, og i april 1963 var han på plass i Midtøstens Paris. Aksel fikk stort ansvar som den eneste med alle nødvendige sertifikater for å håndtere MEAs ulike fly.


Senere jobbet Aksel med Sterling i Norge, og de siste årene før han ble pensjonist i 2004, delte han sin kunnskap som flymekanikk-lærer ved flylinjen på Skedsmo videregående skole.


Aksels liv var preget av eventyr, dedikasjon og lidenskap for luftfart, og han etterlater seg uutslettelige spor i minnene til alle som hadde gleden av å kjenne ham.


Våre tanker er med Tülin og hans to sønner Attila og Håkon.


Keep on tramping Aksel,

Alan Billyeald.

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page