top of page
Søk

The Rupununi

1045 Alan Billyeald


Ikke mange har hørt om Rupununi som er en av de siste urørte områder i Guyana. Guyana, som alle Tramps vet, var et tidligere britisk koloni i Sør-Amerika.


Rupununi området er i dag anerkjent som et viktig bevaringsverdi område med et unikt dyreliv. Her finnes jaguarer, pumaer, store maurslukkere, howler monkeys og mye mer. Her er det mange tropiske fiskearter, og mange av Guyanas 800 fuglearter finnes i Rupununi. Vil du oppleve noe utenom det vanlig bør du absolutt vurdere en reise hit.

Giant anteater

Guyana jaguar

Oppgraderingen av veien fra hovedstaden Georgetown til Lethem og fullføringen av Takutu-broen åpner nye økonomiske muligheter, men, som også kan dessverre bringe raske endringer til de svært sensitive savannene, jungel og våtmark økosystemene i Rupununi.


Edward "Tiny" McTurk kom til Karanambu, et område ved Rupununi River, sammen med sin kone, Connie, i 1927 for å etablere et småbruk for innsamling av lateks tappet fra balatá-treet. Dette naturgummi ble eksportert og brukt blant annet til ytre dekke av golfballer.


Tiny McTurk valgte dessverre et sted som lokal befolkningen trodde var under en forbannelse. Og det var det kanskje siden etterspørselen etter balata falt etterhvert.


McTurk startet opp derfor en cattle station i Rupununi. De begynte også å ta imot explorers som ville utforske dette spennende område. Blant de første besøkende var unge naturforskere David Attenborough (Zoo quest to Guiana, Bok nr. 271, hylle B4 i biblioteket) og Gerald Durrell (Three Singles to Adventure) som utnyttet Tinys kunnskap om flora og fauna.


Tiny McTurks sønn, Mickey, fortsatte driften av ranchen og datteren deres, Diane, jobbet med å ta i mot eko-turister. I tillegg til å ta imot turister, åpnet Diane armene og hjerte og startet et beskyttelse program for de store elve-otere slik at de kunne overleve. Hun brukte mesteparten av sitt lange liv med disse "elve-ulvene".

Denne fantastiske filmen forteller om Rupununi, Diane og oterne.


Har du lyst å besøke Karanambu? mer


Vår familie var venner med McTurks og faren min reiste ofte inn i dette området for å fiske og jakte. Han var kanskje den første til å fluefiske i Rupununi etter Lukunani.

Lukunani gir en god kamp.

En annen fisk i dette området er arapaima som kan bli så lang som tre meter og vei opp mot 100 kg.

En av verdens største ferskvannsfisk - Arapaima

Fugler er i overflod of finnes i alle regnbuens farger





58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page