top of page
SĂžk

I kalde eller varme strĂžk - Jan Erling var der Foredrag av Jan Erling Haugland


PĂ„ siste Clubkveld fĂžr sommeren var det Jan Erlings tur til Ă„ bidra med noe fra sitt innholdsrike liv. Med den vinterisola-sjonen han har anlagt i ansiktet forventet vi vel noe i retning av Antarktis midtvinters, men det ble varmere enn som sÄ 

Han har i de siste Ärene vÊrt engasjert (uten Ä kunne oppgi arbeidsgiver..) i Afrika, og spesielt i Sudan, hvor han har forsÞkt Ä skaffe folk mat og vann. For er det noe de virkelig trenger der nede sÄ er det akkurat det.

Vi fikk en innfÞring i hvordan dette digre landet er delt opp i to hovedomrÄder; nord og syd, og hvor skjev maktfor-delingen er. Det er de sydlige regionene som blir utnyttet av de nordlige og resultatet er et utarmet og plaget folk. Han viste bilder fra krigsherjede omrÄder, krigens ofre, men ogsÄ lyspunkter i en vanskelig hverdag.

At han er blitt verdenspresident i en organisasjon som borrer etter vann der nede forundrer oss ikke. I det hele tatt er det lite som forundrer oss ved denne fargerike brumlebassen. Jan Erling er en mann med mange talenter, mange forbindelser og mange arbeidsfelt, og pÄ en, eller flere, mÄter fÄr han som regel gjennomfÞrt det han mener bÞr gjÞres. Jeg kjenner ingen "1" src="../tet Ä jobbe, og som allikevel har sÄ mange prosjekter i gang som han..

Det ble en fin aften og gutta rundt bordet hadde sÄ mange spÞrsmÄl og meninger at vise-trampsjefen mÄtte sette strek slik at vi fikk litt mat i livet - fÞr spÞrsmÄlene igjen haglet etter maten.

Det var ”stinn brakke” med godt over 40 mann denne vĂ„rkvelden og det ble sannelig en samling rundt Det Runde Bord som strakk seg et lite stykke ut pĂ„ kvelden. Det er alltid spennende Ă„ hĂžre pĂ„ Jan Erling, ”Det faktiske forhold er” .. at han har veldig mye Ă„ fortelle og han gjĂžr det pĂ„ en glimrende mĂ„te.

Og sĂ„ gjĂžr han som han vil, uten Ă„ bry seg om hva andre synes. Det er artig Ă„ sitte Ă„ prate med denne ikke-rĂžkeren som koser seg med en feit sigar – sammen med noen glass lilkĂžr


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page