Søk

”Geocaching” Foredrag av Hans Aspenberg


Geocaching er en internasjonal aktivitet som kan minne om turorientering der man bruker GPS istedenfor kart og kompass. Aktiviteten organiseres rundt nettstedet www.geocaching.com. Det eneste man trenger å gjøre er å registrere seg (gratis), finne frem kart over cacher i området man ønsker å besøke, laste koordinatene inn i GPS'en for så gå ut på tur. Istedenfor å lete etter poster ute i skogen, leter man etter cacher.

En cache er en fysisk beholder typisk gjemt på steder av lokalhistorisk interesse, fine utsiktspunkter eller steder cache-eier ønsker å vise frem av andre årsaker. Du finner cacher over alt. I fjellet, i marka og i byen, både i Norge og de fleste andre land. De fleste cacher er godt gjemt, slik at det kan kreve litt innsats for å finne dem. Samtidig skal man ikke røpe virksomheten for utenforstående, eller muggles, et begrep tatt fra Harry Potter for ikke-magiske personer.

Se www.gcinfo.no for mer informasjon på norsk, eller www.geocaching.com

Referent og fotograf: Nils Carl Aspenberg

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no